viernes, 3 de febrero de 2012

Les meves primeres madalenes de debò!

Per l'aniversari de ma mare vaig regalar-li el llibre del Xavier Barriga, titulat MAGDALENAS, de l'editorial Grijabo. No em decidia sobre si comprar un llibre per fer Cupcakes (després del tronc de Nadal que es va currar ma mare, ens hem aficionat a aquesta moda de decorar pastissos) o un de receptes de madalenes.

Abans de decorar potser és millor apendre a fer unes madalenes ben fetes, no? "La casa s'ha de començar per sota, no per la teulada." Amb aquest pensament va ser com vaig escollir el llibre del sr Barriga, que va conjuntament amb un pack de 9 motllos de silicona.

El llibre, a ma mare, li va encantar, i com que ella m'havia fet un pastís pel meu aniversari (que és just el dia abans que el seu), jo vaig fer unes quantes madalenes. Em vaig estrenar amb la madalena "bàsica" amb aroma de canyella i llimona. Val a dir, que no és difícil de fer, la massa. Això sí, el tema de coure, com que el meu forn no té ventilador turbo d'aquests, és una mica delicat. S'hi ha d'estar a sobre perquè, a la que et passes un pèl del temps, es crema el cul quan la part de sobre encara està una mica crua. Crec que potser vaig posar una mica massa de massa a cada madalena, tot i que la vaig repartir. La recepta era per 12 madalenes i me'n van sortir 14. Però vaja... bones ho són! No ho dic només perquè les hagi fetes jo, que m'ho han dit! jeje... Dono fe amb les fotos, encara que no les pugueu tastar, crec que fan bona pinta! Jutgeu vosaltres mateixos!