sábado, 23 de febrero de 2013

Money Pink Panter

Hola a totes i tots! Després d'una temporada deixant reposar aquest blog (potser massa, potser...) torno a les andades amb la meva versió del pastelet més fluorescent i extrany que recordem de la nostra infància: la Pantera Rosa!

I com no podia ser d'una altra manera, el pastís va amenitzar la vetllada d'una bona colla de Pink Panters! Nogensmenys, tota la plantilla d'èxtres pel videoclip del nou single de Jazzul, la cançó Money, féiem una pinta de gàngsters que no podíem amb ella! Els que hi éreu podeu donar fe!

I sense més dil·lació... al turrón de la recepta!

INGREDIENTS:

Pa de pessic:
2 ous
75 cc de nata líquida
112 cc d'oli de girasol (també es pot fer servir oli d'oliva suau)
225cc sucre (en aquest cas, sucre blanc refinat, per poder apreciar millor el color final)
450 cc de farina de força (farina refinada blanca especial per pastissos)
1 sobre de llevadura química
Colorant rosa ( se'n poden fer de naturals, però estoy en ello...)
Llet de soja ( no poso quantitat, és el medi que faig servir de comodí si la massa queda una mica espessa)

Cobertura de xocolata:
1 rajola de xocolata blanca (180 gr)
Colorant rosa ( quantitat al gust del consumidor)
Crema de llet (medi per dissoldre el colorant abans de barrejar-lo amb la xocolata)

Farcit:
Melmelada de fruites del bosc.


Procedim...

El primer és fer el pa de pessic barrejant els ingredients indicats. A la recepta els he escrit en l'ordre que els acostumo a posar: primer les coses més líquides i al final les més denses. Entre ingredient i ingredient ho barrejo bé amb la batedora perquè la massa vagi agafant bombolletes d'aire i no es facin grumolls. Ambdues coses ajuden a què després la textura del pa de pessic sigui esponjosa i lleugera. Al final de tot s'afegeix el colorant... Mica en mica, fins que obtenim el color desitjat.

En aquest cas, vaig fer servir un colorant especial per massa de pa de pessic. Amb molt poquet n'hi ha prou. Però és important que la massa us quedi una mica més fosca que el color final que voleu. Quan està al forn, la massa s'expandeix, o sigui, que creix i el color queda una mica més difuminat. És com quan infles un globus, que inflat té un color més suau que sense inflar. Us pot semblar una pijada, però a mi m'ha ajudat veure-ho així.





Mentrestant, tenia el forn escalfant-se a 210º. Un cop posada la massa dins del motllo, forrat amb paper de forn, s'enforna durant una mitja hora. El motlle ha de quedar a la meitat del forn. Millor posar-la damunt de la reixeta del forn, si en teniu, així es reparteix millor l'escalfor, la massa puja de manera més uniforme, etc... Quan creieu que ja està, punxeu el pa de pessic per comprovar que estigui fet i.... ja el podeu treure perquè es refredi.


Quan ja està fred, podeu tallar-lo per la meitat per farcir-lo amb la quantitat de melmedada que vulgeu. I si... ja ho sé... la Pantera Rosa original portava nata a dins, no melmelada. Però a mi no m'agrada la nata, o sigui que hi poso el que jo vull :P


Quan ja tenim l'entrepà de pastís fet, ja podem anar posant al foc un pot al bany maria per desfer la rajola de xocolata blanca.


Quan ja vaig tenir la xocolata desfeta vaig agafar una tasseta de cafè i vaig posar una mica de nata líquida, just per cobrir el fons de la tassa. Allí vaig posar la quantitat de tint que em va semblar abans d'anar-la afegint poc a poc a la xocolata.

Nota mental: vaig fer servir un colorant a l'aigua, o sigui, no soluble en medis greixosos, com la xocolata. Què vull dir amb això? Que vaig suar sang perquè la xocolata em quedés rosa, perquè no es barrejava bé! Compreu un colorant específic per tenyir xocolata, no sigueu tan garrulus com jo!

I quan ja està, ja podeu escampar la xocolata per sobre el pastís i decorar-lo com millor us sembli. En aquesta ocasió vaig fer servir uns tubs de colorins per escriure-hi damunt. La decoració no és gaire el meu fort, però ho segueixo intentant ^_^U



I quan ja està tot fet, es posa a la nevera perquè la xocolata s'endureixi i quedi ben adherida al pa de pessic. Si podeu posar el pa de pessic damunt d'una reixeta o alguna safata abans de començar a cobrir-lo amb la xocolata us pot ajudar després a agafar-lo i posar-lo al frigorífic sense fer un estropici! Dono fe!

L'últim pas és compartir-lo amb qui us doni la gana. O no. Depèn de la gula que tingueu a sobre.

En aquesta ocasió m'ha fet molta il·lusió compartir-lo amb el staff del videoclip de Money que hem gravat avui. Espero que hagi agradat a tothom! A qui li hagi agradat, que deixi el seu comentari! I a qui no li hagi agradat... que en faci un de millor i el porti el proper dia ;) Les receptes son per fer-les al nostre gust! Sigueu creatius!