lunes, 20 de febrero de 2012

Madalenes de Sègol



Hola de nou! Començo el post amb la primera fornada de madalenes de sègol que vaig provar de fer. Quin desastre! Crues de dalt i socarrades de baix... 25 minuts de cocció... No va ser un bon dia per provar els nous papers de madalena tamany muffin. A la recepta ja deia que les madalenes de sègol són de cocció difícil. La recepta era per unes 12 madalenes i en vaig fer 10. Impossible de coure bé. És per això, que vaig repetir-les amb motlles normals.

I una altra cosa que m'intrigava: la massa quedava espessa com el ciment. Quasi em carrego la batedora. Realment calia tanta farina? Quan vaig repetir la recepta vaig disminuïr-ne la quantitat. Vaig posar-ne 60gr menys. I el resultat va ser aquest:





Per fi vaig poder remenar la massa sense fer-me un esguinç al braç després de treure-la de la nevera. Per ficar-la a la mànega i repartir-la va anar perfecta. I la cocció va ser normal. La molla va quedar esponjosa i una mica humida, tal com diu al llibre de receptes del sr Barriga (vegeu post de les madalenes normals). Per altra banda, segueixo decorant-les amb les llavors de Chía, que són molt boniques i... van molt bé per visitar el sr Roca cada dia.

Vaig estar tant contenta que em vaig fer una foto amb elles i tot, com una egoblogger de debò XD




Després de l'èxit, una es creix, i quan ma mare em va demanar a veure si li podia fer unes madalenes per l'excursió d'avui al matí, pues... no li vaig poder dir que no! La diferència? Com que he vist que realment tenen una cocció delicada, les vaig deixar reposar 24 hores perquè la massa quedés ben fermentada. A veure si així pujaven una mica més.... I aquest va ser el resultat:







Definitivament, han quedat millor que mai! Han pujat bé i han quedat més esponjoses que abans. Realment m'ha fet suar trobar el punt de cocció, perquè de seguida que et passes se't comencen a cremar de baix... Però vaja, el resultat, molt millor. I a la Ció Bové i la Carme Anguera els han encantat!

Espero que us hagi agradat aquest post i fins la propera! ^_^