martes, 28 de febrero de 2012

Madalenes 50% integrals




Hola de nou! Arrel de les madalenes escampades que em van sortir en la última fornada, vaig aventurar-me a tornar a fer servir les càpsules de paper grans que vaig comprar a Sugar Mur. Em feia una mica de por, perquè la última vegada se'm van cremar de sota. La recepta era per 12 madalenes i en vaig omplir 10. Vaig pensar, que com les madalenes eren més grosses ( a part de ser de farina de segó, més difícils de coure) potser no hauria d'haver omplert tant els motlles... Aquesta vegada vaig omplir 12 càpsules, fins la meitat o menys. Perquè la massa de madalena no fos tan humida vaig barrejar farina integral i farina normal refinada al 50%. Vaig deixar reposar la massa a la nevera 24 hores perquè la llevadura química fes el seu màxim efecte. Després d'aquest temps, al remenar la massa, era esponjosa  però no fluïda, cosa que em feia pensar que les madalenes quedarien bé.

Vaig posar la safata a la meitat del forn, amb dos papers sota les madalenes i a 210º, amb l'escalfor a sota, tal com faig sempre. En teoria, el temps de cocció era de 15 a 18 minuts. Recordem que, l'últim cop, quan vaig fer les 10 madalenes, vaig trigar més de 25 minuts i em van quedar crues de dalt i un xic cremades de baix. Doncs bé... passava dels 18 minuts i la massa seguia crua de dalt. L'olor de "ben fet" va deixar pas a la de "principi de socarramenta"... ¡Rápido, Joe, hay que hacer algo! Pensa, pensa...  Vaig optar per baixar la temperatura fins a uns 190º aproximadament i vaig posar el grill... Les madalenes ja havien pujat correctament, o sigui que vaig pensar que no hi havia perill que es desinfléssin. Vaig esperar fins a 25 minuts, com l'altra vegada, a molt estirar, fins que vaig veure que de dalt estaven fetes. Les vaig treure amb por, perquè l'última vegada m'havien quedat crues. Però després de refredar-se, vaig veure que de dins havien quedat la mar de bé. Llàstima que de sota... tenien aquell color negret de quan es comencen a cremar una mica. I la meva pregunta és: hi ha alguna manera humana perquè no es cremin de sota? Seguirem investigant...

Safata d'aniversari: Felicitats!!




Per l'aniversari de l'autèntic, incomparable... Enric Batlle Carbó!! Felicitats, tío Henry! Ets lo más!! I per això et mereixes ser tastador oficial d'unes "supermadalenes"! Paraules textuals de l'homenajeado:
"Nena, estàn impressionants!! De "gallina de piel". De llàgrimes als ulls mentre mossegues. Brutaaaaals!!! Felicitats "peasocuinerademadalenes".

Amb aquest entusiasme, dóna gust cuinar per algú! # ^_^# Gràcies!!!!

Vaig fer una safata de madalenes integrals amb llavors de chía i madalenes normals amb melmelada de maduixa.Vaig deixar reposar la massa de les madalenes 24h i ja veieu com van pujar! Van crèixer tant al forn, que quasi no m'hi cabien! Per això, vaig decidir, que la propera vegada intenraria tornar a fer servir els papers més grans i gruixuts que vaig comprar a Sugar Mur, a veure si no s'eixamplaven tant. Vegeu-los en el proper post...