lunes, 30 de abril de 2012

Muffins de Tofu. Primer i segon intent.


Aquí em teniu... fent d'alquimista intentant tunejar la recepta dels muffins per fer-los de tofu i sense rastre de lactosa. Una servidora és intolerant a tot lo que seria làctic, de vaca, sobretot. Aquesta és una de les raons per les que em trenco les banyes fent receptes com aquesta, per exemple. En aquest cas vaig substituïr la mantega per tofu i la crema de llet per crema pastissera de llet de soja. La farina era integral. El resultat va ser acceptable, però van pujar poc.

Vaig pensar que potser pujarien més si separava les clares del rovell i barrejava primer el rovell amb el tofu, el sucre i la crema de llet de soja. Vaig canviar la nata de soja per bechamel de soja i, aquest cop, em vaig aventurar a fer servir farina d'espelta. Les clares, vaig fer-les a punt de neu per barrejar-les al final. El resultat va ser una massa un pèl líquida que no va acabar de coure's mai més, tot i que van pujar fantàsticament.



En la segona fornada, aquesta mateixa vegada, vaig intentar posar el grill al final de la cocció... Però no me'n vaig ensortir massa bé tampoc.



 Després d'aquest intent de madalena que em va sortir amb gust de quix dolça em plantejo tornar a la farina integral i mirar de replantejar la idea de com afegir els ous a la recepta i en quina quantitat... Seguirem investigant! Més que res, poso la mostra de lo que costa enganxar el punt a una recepta. Els que cuineu, ja ho sabeu... que és una currada! Però què seria de la cuina si no fos algo creatiu? No seria una dripdrapcreació!

No hay comentarios:

Publicar un comentario