viernes, 23 de marzo de 2012

Madalenes d'Espelta


INGREDIENTS

2 ous mitjans
70 cc de llet de soja
220 cc d'oli de girasol
120 cc de sucre moreno
Farina d'espelta (la que admeti la massa)
1 sobre de Maizena (16 gr)
Ratlladura d'una llimona



EINES

medidors de 225 cc, 112cc i 75 cc.
12 càpsules de paper grans
paper de forn
mànega pastissera
forn Teka HE-610 de fa vint anys

Cocció a 250º. 18 minuts. Quantitat: 12 madalenes.

Preparats per fer una recepta la mar de fàcil? Es fa com la recepta de madalenes normals, l'únic que es fa és substituïr la farina normal per farina d'espelta. És aconsellable barrejar els ingredients, de menys densos a més i batre bé la barreja entre un ingredient i l'altre. Una cosa que m'ajuda és apuntar-me els ingredients "per ordre d'aparició a escena", com en la llista que he posat en aquest post.

Al final m'he decidit per no posar una quantitat de farina concreta. Crec que la millor solució, i més en el cas de les farines no refinades, és anar-ne afegint a poc a poc fins que la massa agafi una consistència. S'ha de poder remenar sense dificultat, però si aboqueu el recipient de la massa, no ha de caure. Ha de ser viscosa. A l'hora d'abocar-la a la mànega pastissera necessitareu una espàtula.

La recepta és per 12 però avui m'he passat omplint alguns motllos i me n'han sortit 11. No passa res, són coses que passen.

El resultat?



El gust és suau i la textura esponjosa. La única pega? Que a les botigues on venen la famosa farina d'espelta es passen quantitat amb el preu. És llàstima que per menjar sa s'hagi de pagar més del doble per un paquet de farina. En fi... Anem amb la descripció de les seves qualitats, per si això us anima:

La farina d'espelta està feta de la variant més antiga del blat. Té més vitamines, minerals i oligoelements que les altres farines. A més, la farina d'espelta integral aporta, a més de fibra, magnesi, fòsfor, ferro i vitamines E i B, essent adequada per a les persones que no toleren fàcilment els productes elaborats amb blat comú. Així i tot, les persones celíaques (intolerants al gluten) no poden consumir-ne. (Extracte de: X. Barriga, Magdalenas, Grijalbo)

No hay comentarios:

Publicar un comentario