domingo, 4 de marzo de 2012

Madalenes 50% integrals tamissades 2








En aquest cas he repetit la recepta tal qual està descrita a l'entrada anterior "Madalenes 50% integrals tamissades 1". La única diferència és que la massa ha estat en repòs 13 hores ( no sé fins a quin punt pot ser rellevant, perquè crec que m'han pujat igual que a la fornada anterior).

Aquesta vegada, però, he estat més atenta a la cocció. En comptes de fer servir la safata del forn forrada amb paper, he posat les madalenes dins d'un motlle gran de fer pastissos. No sé si és de teflón (com em va aconsellar la Chris Mur) o de què és, perquè ja fa temps que el tenim, però vaja... és lo més semblant que he trobat ara mateix entre l'arsenal de motlles que tenim per casa.

He posat el motlle al forn sobre la reixeta, situada a la meitat. La temperatura a 250º, escalfant des de sota. L'he deixat així fins que les madalenes han pujat del tot, al voltant dels 13 minuts. Aleshores, sense obrir el forn, he canviat la temperatura a 190º i he posat l'escalfor a dalt i a baix durant 3 minuts més. En total 16 minuts de cocció, que és una de les indicacions de la recepta original que he modificat. He obert el forn, he punxat un parell de madalenes, i m'ha semblat que ja estaven. Per les fotos, jutgeu vosaltes mateixos. Han quedat fetes de dins i no se m'han cremat de sota, tot i que si s'hi haguéssin estat un minut més, potser s'haguéssin començat a cremar... És el que dic, que el meu forn ja té uns anys. Sempre ens passa, que cou més les coses que estàn a la paret del forn i menys les que estàn tocant a la porta. Però com que, ara mateix, aquesta incidència de la infrastructura, no es pot millorar ni canviar, hauré de pensar una altra cosa. Una idea que he parlat amb ma mare és la de treure la safata del forn i girar-la, un cop hagin pujat les madalenes, per acabar de fer la cocció. En aquest cas s'haurà d'anar en compte que no se'm desinflin. O potser la podria girar abans de què pugin? Girar i quant girar? This is the question...

2 comentarios: